Vacanța de toamnă se prelungește pentru școlile din zonele aflate în pragul de alertă roșu

  • 28 Octombrie 18:30
Vacanța de toamnă se prelungește pentru școlile din zonele aflate în pragul de alertă roșu

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a decis astăzi prelungirea vacanței de toamnă cu șapte zile, adică până pe 11 noiembrie, pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private, în unitățile administrativ - teritoriale de nivelul întâi și de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți, precum și localități din UTA Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu, transmite MOLDPRES.

Hotărârea a fost luată pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 și asigurarea profilaxiei,  sănătății elevilor și angajaților din sistemul de învățământ general, în baza Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 64 din 26 octombrie 2021. Conform ordinului, semnat de către ministrul Anatolie Topală, organele locale de specialitate în domeniul învățământului vor emite dispoziții de prelungire a vacanței pentru instituțiile din teritoriul administrat, dacă fac parte din zonele în care este stabilit pragul de alertă roșu.

„Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor”, indică MEC, potrivit sursei citate.

Potrivit aceluiași ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate.

Ministerul Educației precizează că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
1,38
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău