Va fi semnat un Memorandum de Înțelegere pentru construcția unei linii electrice aeriene

  • 30 Aprilie 08:54
Va fi semnat un Memorandum de Înțelegere pentru construcția unei linii electrice aeriene

Un Memorandum de Înțelegere între Guvernul SUA, reprezentat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și Guvernul Republicii Moldova, reprezentat de Ministerul Energiei, care prevede construcția unei linii de înaltă tensiune de 400 kilo Volți, va fi semnat astăzi. Linia va interconecta sistemele electroenergetice a Republicii Moldova și României, cât și cu sistemul electroenergetic european, transmite Radio Chișinău.

Astfel, linia electrică aeriană, cu o lungime estimativă de 190 kilometri, va fi cea de-a treia care interconectează Republica Moldova și România prin intermediul stațiilor electrice Strășeni și Gutinaș.  

Semnarea Memorandumului de Înțelegere pentru construcția liniei electrice aeriene de înaltă tensiune între Republica Moldova și România, pe segmentul teritoriului Republicii Moldova, va avea loc la ora 11:00, la stația electrică Strășeni, locul de unde vor demara lucrările de construcție. Etapa de construcție va începe la sfârșitul anului 2025, după efectuarea mai multor studii de fezabilitate, iar finalizarea construcției este așteptată la începutul anului 2029.

În anii următori, sunt planificate investiții de 220 de milioane de dolari pentru a îmbunătăți stabilitatea sistemului electroenergetic și pentru a crește oportunitățile de generare internă folosind resursele de energie regenerabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău