Va fi sau nu va fi publicat raportul Kroll (Nicolae Negru)

  • 01 Mai 2015 09:29
Va fi sau nu va fi publicat raportul Kroll (Nicolae Negru)

Revista presei din 1 mai 2015

Întrebarea dacă va fi sau nu va fi publicat raportul rămâne deschisă, scrie Nicolae Negru în Ziarul Național. Autorul are impresia e că mai curând raportul nu va fi publicat. ”Se pare că în decizia Alianței a intervenit cineva, ca după înțelegerea de la Aeroport privind crearea unei coaliții între PLDM-PD și PL… ”, scrie editorialistul.

Ziarul Național atenționează că ”cetățenii moldoveni se află în pericolul de a nu mai putea călători cu mașinile proprii peste hotare din cauza unor tranzacții dubioase încheiate de fosta conducere a Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova. Întâmplător sau nu, acum un an, în Ucraina a existat un scandal similar pe piața asigurărilor „Carte Verde”, în care a fost implicat un oarecare Andrei Pinciuk, fost deputat din partea partidului fostului președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici. În Republica Moldova, schema a fost pusă în aplicare de Olexandr Pinciuk. Aflați detalii la acest subiect din Ziarului NAȚIONAL.

Jurnal de Chișinău publică povestea vieții lui Gheorghe Codiță, de 93 de ani, veteran de război. A luptat atât în Armata Română, cât și în cea sovietică. ”A străbătut jumătate de Europă, a lucrat ca un rob, pe mâncare, timp de cinci ani la reconstrucția unor obiective strategice și sociale în Austria și Ungaria, în timp ce părinții săi se stingeau de foame acasă. A fost deopotrivă ostaș al regelui Mihai și al armatei lui Stalin. Au înaintat până la Dresda, apoi la Praga. Până la finele războiului, în unitatea sa au rămas numai șapte oameni”.

Și ziarul Timpul a răscolit amintirile unui veteran al războiului de pe Nistru: „Pentru ei, noi eram români, iar pentru noi, ei erau separatiști”, titrează publicația.

În același ziar, Pavel Păduraru a realizat un interviu cu președintele Curții Constituționale din Lituania, Dainius Zalimas, potrivit căruia, Constituția este un mijloc de apărare a statului.

Tot în Timpul de astăzi, găsim un interviu cu vicepreședintele Parlamentului European: „Statele din regiune sunt obiectul subversiunii Kremlinului”, titrează publicația.

Adevărul atenționează că atitudinea dublă față de reforme nu va duce niciodată la integrarea Republicii Moldova în UE. ”Republica Moldova a făcut progrese pe calea spre integrarea europeană, însă mai are de lucru pentru a scăpa din zona de presiuni geopolitice și a intra într-o comunitate de valori bazată pe supremația legii, este de părere directorul Centrului pentru Studii Europene de Integrare (ZEI) din cadrul Universității din Bonn, Germania, prof. dr. Ludger Kühnhardt. În cadrul unui interviu acordat ziarului Adevărul Moldova, el a vorbit despre procesul de integrare a Republicii Moldova și despre riscurile geopolitice regionale actuale”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău