Va fi lansată o platformă care va permite vizualizarea în timp real a traseului fiecărui troleibuz

  • 20 Aprilie 2022 10:27
Va fi lansată o platformă care va permite vizualizarea în timp real a traseului fiecărui troleibuz

Contractul de achiziții de date GPS pentru transportul public din municipiul Chișinău a fost atribuit  companiei „Arobs Trackgps” SRL, în urma unei licitații la care au participat cinci ofertanți.  „Acest proiect este unul din pilonii prioritari spre asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători, astfel încât acesta să fie mult mai accesibil pentru utilizatori”, precizează primarul Ion Ceban, citat de IPN.  

Urmează a fi lansată platforma care va permite vizualizarea în timp real a fiecărei unități de transport aflate în circulație (vizualizare întârzieri/avans curente, vizualizare harta tur-retur, estimarea timpilor de parcurs între stații, viteza etc). Aplicația va avea o interfață prietenoasă cu utilizatorul și va putea fi utilizată atât de pe dispozitive desktop, cât și de pe dispozitive mobile.

Contractul cu câștigătorul licitației a fost semnat de către Regia Transport Electric Chișinău. Cât privește Parcul Urban de Autobuze, întreprinderea este la etapa de elaborare a caietului de sarcini pentru următoarea licitație de contractare a Sistemului inteligent de monitorizare GPS a transportului public. Contractul actual expiră pe 31 iulie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău