Va fi deschisă Ambasada R. Moldova în Emiratele Arabe Unite

  • 08 Mai 2018 09:11
Va fi deschisă Ambasada R. Moldova în Emiratele Arabe Unite

Ministerul Afacerilor Externe și Integării Europene anunță că pe 10 mai va fi inaugurată Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit unui comunicat, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 8 – 10 mai curent, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU), în cadrul căreia va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova în această țară.

De asemenea, atât Tudor Ulianovschi, cât și ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, secretarii de stat Vitalie Iurcu și Serghei Bucataru, vor participa la Forumul de afaceri moldo-emiratez, care va avea loc în perioada 9-10 mai 2018, la Dubai. 

„Agenda Forumului moldo-emiratez include sesiuni de prezentare a oportunităților investiționale și schimburilor comerciale, discuții bilaterale, vizite de studiu la asociații de afaceri, companii, zone economice libere și parcuri industriale. De asemenea, vor fi discutate subiecte de o importanță majoră, precum Acordul de Liber Schimb, liberalizarea regimului de vize, deschiderea căilor aeriene directe”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii. 

Ministrul Chiril Gaburici va vorbi despre prioritățile Guvernului Republicii Moldova în domeniul atragerii investițiilor în economia națională și promovarea exporturilor. De asemenea, în cadrul Forumului vor fi prezentate proiectele investiționale ale Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), dar și istoriile de succes ale investitorilor străini în Republica Moldova.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale. Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2017 volumul exporturilor moldovenești în Emiratele Arabe Unite a însumat 2,47 milioane de dolari (comparativ cu  788.220 dolari în anul 2016), iar volumul importurilor a constituit 1,89 milioane de dolari (comparativ cu 1,08 mln USD în anul 2016).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău