Uzina Metalurgică și cea de Ciment de la Râbnița și-au sistat activitatea din cauza deficitului de gaz

  • 21 Octombrie 2022 11:04
Uzina Metalurgică și cea de Ciment de la Râbnița și-au sistat activitatea din cauza deficitului de gaz

După ce Tiraspolul a anunțat stare de urgență în economie, Centrala de la Cuciurgan nu va putea să își onoreze pe deplin obligațiile contractuale cu privire la asigurarea malului drept al Nistrului cu energie electrică. Informația a fost confirmată de către ministrul nerecunoscut al Economiei de la Tiraspol Serghei Obolonic, într-un comentariu pentru Știrile Transnistriei (Новости Приднестровья). Obolonic a precizat că Uzina Metalurgică și cea de Ciment de la Râbnița și-au sistat activitatea din cauza deficitului de gaz, scrie newsmaker.md.

„Totul este deloc simplu, întrucât deficitul până la sfârșitul lunii va constitui 15 mln m3 de gaz. (…) Uzina Metalurgică de la Râbnița și cea de ciment deja stau. Pentru întreprinderile mari încă de la începutul lunii s-a redus consumul. Dar întrucât acum în sectorul casnic se utilizează mai mult gaz, a fost nevoie să impulsionăm aceste acțiuni”, a spus Obolonic.

„Uzina Metalurgică de ieri stă, iar cea de ciment a fost oprită și mai devreme”, a adăugat ministrul nerecunoscut al Economiei de la Tiraspol.

În ceea ce privește Centrala de la Cuciurgan, potrivit lui Obolonic, în pofida contractului semnat la începutul lunii cu Chișinăul, Centrala nu își va putea onora pe deplin obligațiile.

„Acum, după anunțarea stării excepționale în economie, nu vom putea asigura furnizarea în volum deplin, evident. Prioritățile sunt clare: asigurarea întâi de toate a populației”, a conchis el, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău