Uzina Metalurgică din Râbnița a primit refuz de a obține autorizație privind gestionarea deșeurilor

  • 30 August 2022 16:54
Uzina Metalurgică din Râbnița a primit refuz de a obține autorizație privind gestionarea deșeurilor

Uzina metalurgică moldovenească din Râbnița (MMZ) a primit refuz de la Agenția de Mediu la solicitarea de a primi autorizație de mediu pentru gestionarea deșeurilor.

Decizia a fost emisă la data de 26 august, cel puțin asta se arată din Lista Autorizațiilor de mediu privind gestionarea deșeurilor eliberate în anul 2022, scrie Zona de Securitate

Hotărârea a fost luată în urmă avizului Inspectoratului pentru Protecția Mediului ce au efectuat o inspecție la Uzină pe data de 23 august și au găsit nereguli.

„Pentru a fi posibilă obținerea autorizației de mediu pentru gestionarea deșeurilor de către SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, este necesar înlăturarea neconformităților constatate în procesul-verbal de control nr. PV-IPM2022-02573 din 23.08.2022 și ajustarea condițiilor tehnice de mediu la legislația de mediu a Republicii Moldova. Prin urmare, în temeiul art. 6 alin. (8) din Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, art. 25 alin. (11) din Legea nr. 209/2016 privind deșeurile, art. 3 lit. a) din Legea nr. 1515/1993 privind protecția mediului înconjurător, Agenția de Mediu comunică despre refuzul de a elibera autorizația de mediu pentru gestionarea deșeurilor (pentru activitatea de colectare și tratare a deșeurilor de metale feroase și neferoase în amplasamentul din or. Rîbnița),” se arată în constatarea Agenției.

Data limită de activitate pentru Uzină este 31 august, după ce cu două luni în urmă fost prelungit termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deșeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru „Uzina Metalurgică Moldovenească”, prin două derogări de la legislația Națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău