Uzina Ford din Craiova lansează noul model Ford EcoSport

  • 12 Octombrie 2017 11:55
Uzina Ford din Craiova lansează noul model Ford EcoSport

Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose vor participa, joi, 12 octombrie, la Uzina Ford din Craiova, la lansarea noului model Ford EcoSport.

Prin prezența sa la acest eveniment, șeful statului dorește să transmită un semnal puternic de susținere a industriei auto din România, care devine din ce în ce mai competitivă și își creează o reputație din ce în ce mai bună pe piața europeană.

Pe 1 septembrie a fost produs la fabrica de la Craiova ultimul Ford B-Max, model lansat în urmă cu cinci ani. De atunci s-au construit aproape 280.000 de unități, acest model înregistrând performanțe bune în ceea ce privește vânzările. Cu toate acestea, clasa mică a evoluat, anunța compania luna trecută, monovolumele fiind înlocuite treptat de SUV-uri și Crossovere. Aici se încadrează și modelul EcoSport, a cărui producție va fi lansată astăzi la fabrica din Craiova, în urma unei investiții de 200 de milioane de euro. Din momentul preluării uzinei, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilitățile de producție din România. La Fabrica Ford Craiova sunt angajate, atât în zona de producție vehicule, cât și în cea de producție motoare, peste 2.800 de persoane.

Sursa: Rador 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău