Uzina de ciment din Râbnița și-a reluat activitatea

  • 20 Februarie 2019 19:45
Uzina de ciment din Râbnița și-a reluat activitatea

Uzina de ciment din Râbnița și-a reluat activitatea, întreruptă anul trecut, din motive tehnice, transmite MOLDPRES cu referire la presa din stânga Nistrului.

Potrivit conducerii agentului economic, în prezent uzina funcționează cu o singură linie tehnologică, a fost lansat un cuptor pentru producerea clincherului și a varului, funcționează în regim normal o hală de șlefuire și expediere, în paralel continuă lucrările de reparație și proiectele de modernizare a procesului de producție.

"Aceste proiecte ne vor ajuta să economisim resursele energetice, să îmbunătățim calitatea semifabricatelor și a produsului final. Iar modernizarea silozurilor de ciment la stația de încărcare va accelera timpul de expediere către consumator", a spus presei managerul de producție, Evgheni Titoruc.

Uzina de ciment din Râbnița este una dintre cele mai mari întreprinderi din stânga Nistrului. În ultima perioadă fabrica s-a confruntat cu mai multe probleme financiare și economice care au perturbat procesul de producție, situația fiind luată la controlul autorităților autoproclamatei rmn. Conform mai multor surse, anul trecut, întreprinderea a produs peste o jumătate de milion de tone de ciment, iar suma încasărilor fiscale a depășit 40 de milioane de ruble rmn (o rublă rmn este echivalentă cu 16,1 dolari).

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău