UTM pregătește mai multe scenarii pentru noul an de studii

  • 05 August 2020 16:36
UTM pregătește mai multe scenarii pentru noul an de studii

Este foarte puțin probabil ca noul an universitar să se desfășoare în stil clasic, în discuție fiind un scenariu hibrid, cu prezența în grupuri mici a studenților, care să participe fizic doar la activități practice, lucrări de laborator, prelegeri la materiile cu un număr mic de studenți prezenți în sala de curs, potrivit rectorului Universității Tehnice a Moldovei (UTM), Viorel Bostan, transmite MOLDPRES.

Rectorul UTM susține că „prelegerile pentru serii mai mari vor fi oricum online, fiindcă nu poți să ai într-o aulă universitară 100 sau 200 de studenți, or, aceste măsuri vor preveni și limita îmbolnăvirile cu noul Coronavirus”, potrivit sursei citate.

„În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19 și recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, precum și ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, scenariul pe care sperăm să-l putem implementa, începând cu semestrul de primăvară, este să revenim la modalitatea clasică de predare, atât de necesară învățământului superior tehnic ingineresc”, a estimat Viorel Bostan.

Rectorul Universității Tehnice a relevat că este „foarte puțin probabil să ne întoarcem la varianta obișnuită, la varianta clasică, din 1 septembrie. Ne-am dori, dar nu cred că se va întâmpla lucrul acesta”.

La UTM au fost create grupuri de lucru și s-a decis începerea filmărilor, atât Prelegeri, Seminare, cât și Lucrări de Laborator pentru studenții anului I, care vor acoperi suportul de curs la circa 18 discipline de studii, aferente următoarelor domenii: matematică; fizică; chimie; mecanică; programare; desen tehnic.

Lecțiile video înregistrate vor fi stocate pe platforma Universității cu acces gratuit pentru oricine va accesa domeniul web – utm.md. Acest lucru nu înseamnă că studenții nu trebuie să meargă la cursuri, însă în orice moment, studentul va putea urmări din nou prelegerea sau ora practică  înregistrată, acest lucru fiind un suport în plus în cazul scenariului hibrid de studii.

Până în prezent, personalul și cadrele didactice implicate în acest proiect au filmat peste 400 de ore academice și au editat peste 200 de ore, obiectivul programului constituind circa o mie  de ore academice, disponibile din 1 septembrie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău