UTM organizează cursuri online de pregătire pentru BAC

  • 13 Martie 2020 15:46
UTM organizează cursuri online de pregătire pentru BAC

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a anunțat vineri că va organiza cursuri online de pregătire de sesiunea de Bacalaureat-2020. Potrivit conducerii universității, aceste măsuri se înscriu în contextul campaniei de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19, dorindu-se, totodată, să nu fie întrerupt procesul de studii, transmite MOLDPRES.

„Chiar dacă organizarea activităților academice pentru moment nu este posibilă, cert este că BAC-ul din vară nu va ține cont de această situație. Pregătirile trebuie să continue, iar Universitatea Tehnică a Moldovei dispune de resursele necesare pentru a oferi o alternativă pe măsură – cursuri online”, susțin surse de la UTM.

Astfel, Centrul de Informare și Ghidare în Carieră al UTM aduce la cunoștința liceenilor și elevilor din colegii/centre de excelență că UTM va organiza în continuare cursurile de pregătire pentru BAC la matematică și informatică. Acestea urmează să se desfășoare în format online, pe 14 și respectiv 21 martie 2020.  

Doritorii vor putea urmări cursurile cu începere de la ora 10.00 (matematica) și de la ora 12.00 (informatica), accesând link-ul care va apărea pe pagina web a instituției.

Și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” organizează  gratuit cursuri on-line de pregătire preuniversitară la disciplina Biologie pentru elevii pasionați de acest domeniu, inclusiv pentru potențialii candidați la studii. Programul, care este o premieră pentru instituție, a demarat în februarie și va continua până în luna mai, iar persoanele care vor finaliza cu succes cursul vor primi certificate de participare.

 

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău