Usatîi riscă ÎNCHISOARE pentru blocarea bd. Ștefan cel Mare

  • 13 Octombrie 2015 07:03
Usatîi riscă ÎNCHISOARE  pentru blocarea bd. Ștefan cel Mare

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, și susținătorii lui riscă amenzi de până la 20 de mii de lei și privațiune de libertate până la 6 ani pentru blocarea bulevardului Ștefan cel Mare, transmite IPN.

Poliția a inițiat mai multe proceduri de documentare. „În funcție de calificarea faptelor persoanelor implicate în acțiunile de blocare a arterelor de transport, acestea pot fi sancționate fie conform art. 271 (blocarea intenționată a arterelor de transport) și art. 287 (huliganism) din Codul Penal, care prevăd o amendă de până la 20 de mii de lei, cu privarea de libertate de până la 6 ani, fie conform art. 225 al Codului Contravențional, pentru care riscă o amendă de la 1 la 2 mii de lei”, a declarat Adrian Jovmir, șeful serviciului de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Totodată, au fost încălcate și unele reguli ale circulației rutiere, și anume: oprirea interzisă și circulație interzisă a autocamioanelor, care presupune o amenda de până la 500 de lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

Pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amenda de pîna la 1000 de lei, conform art. 67 al Codului Contravențional.

Poliția urmează să investigheze acțiunile sub incidența articolelor prevăzute de legea în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău