Usatâi vrea un jurnalist candidat la președinție

  • 15 August 2016 16:04
Usatâi vrea un jurnalist candidat la președinție

Jurnalistul Dmitri Ciubașenco ar putea fi candidatul Partidului politic Partidul Nostru la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de facebook liderul formațiunii, Renato Usatîi, transmite IPN.

Renato Usatîi a spus că la Congresul PPPN va fi analizată candidatura lui Ciubașenco, dar personal îi este simpatic pentru că „poate oferi poporului ceea ce dorește, iar majoritatea populației astăzi pledează pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”.

Până acum au fost anunțate câteva candidaturi la prezidențiale. Este vorba de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și cel al Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă. Încă un candidat este deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, care va participa la alegeri independent.

Trei partide și-au anunțat intenția de a înainta un candidat comun și au oferit cetățenilor posibilitatea să aleagă între președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Decizia se va lua către finele lunii viitoare. Iar Partidul Liberal Democrat s-a angajat să susțină pe oricare din cei doi politicieni.

Partidul Democrat va decide asupra candidaturii după 27 august. Partidul Comuniștilor se convoacă în ședință chiar pe 27 august ca să ia o decizie în acest sens.

Și Partidul Liberal va participa la aceste alegeri prezidențiale cu propriul candidat, acesta încă nu a fost desemnat oficial. Până la sfârșitul lunii august, Consiliul Republican al PL se va întruni în ședință.

Alegerile directe ale președintelui sunt planificate pentru 30 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău