USAID va susține dezvoltarea sectorului IT din Moldova

  • 26 Septembrie 2017 19:54
USAID va susține dezvoltarea sectorului IT din Moldova

USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și alte regiuni ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în  Bălți, Cahul și Comrat. Anunțul a fost făcut de către Karen Hilliard, director USAID Moldova, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al economiei și infrastructurii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii se precizează că directorul USAID Moldova a declarat că instituția pe care o reprezintă este disponibilă să se implice activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT și diverse acțiuni de promovare peste hotare a ofertei Guvernului Republicii Moldova privind realizarea proiectelor investiționale sau de alt gen în aceste parcuri.

Prezent la întrevedere, ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului. Autoritățile SUA sunt disponibile să acorde asistență tehnică și financiară atât în crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cât și pentru susținerea investitorilor străini în aceste centre inovaționale.

Un studiu avansat privind perspectivele de dezvoltare ale industriei IT în Moldova este în proces de elaborare, cu susținerea USAID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău