Ursula von der Leyen va efectua o vizită la Varșovia pentru a discuta programul și componența noii Comisii Europene

  • 23 Iulie 2019 13:49
Ursula von der Leyen va efectua o vizită la Varșovia pentru a discuta programul și componența noii Comisii Europene

Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va efectua joi o vizită la Varșovia pentru a discuta programul și componența noii Comisii, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului polonez Piotr Mueller, transmite dpa.

Mueller a menționat că Polonia este interesată să obțină un portofoliu important în noua Comisie Europeană, cum ar fi "afacerile economice, energia, piața liberă și concurența, dar și transportul și agricultura". Oficialul polonez a refuzat să discute despre candidatul țării sale la un post în Comisie, explicând că mai întâi trebuie stabilit ce portofoliu va primi Polonia.

Actuala Comisie Europeană s-a aflat într-un conflict permanent cu conservatorii aflați la putere la Varșovia și a activat împotriva Poloniei articolul 7 din Tratatul UE pentru situația statului de drept. Prin urmare, Polonia și celelalte state ale Grupului de la Vișegrad s-au împotrivit desemnării la președinția Comisiei Europene a actualului prim-vicepreședinte al executivului comunitar, Frans Timmermans. Totuși, acesta din urmă ar putea fi vicepreședinte și în viitoarea Comisie Europeană, notează Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău