Ursula von der Leyen: UE și-a respectat promisiunea. 70% din populația adultă este imunizată cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19

  • 27 Iulie 2021 13:02
Ursula von der Leyen: UE și-a respectat promisiunea. 70% din populația adultă este imunizată cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută efortul depus de fiecare stat membru în parte în campania europeană de vaccinare și anunță astăzi, 27 iulie, că Uniunea Europeană are 70% dintre adulți vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, un obiectiv pe care Comisia Europeană și l-a propus să îl atingă încă din primele săptămâni de la debutul campaniei de vaccinare, scrie caleaeuropeana.ro.

„UE și-a respectat promisiunea. 70% dintre adulții din UE au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID19. Iar 57% au deja vaccinarea completă”, a scris Ursula von der Leyen pe contul de Twitter.

Totodată, oficialul european atrage atenție că nu trebuie să se exagereze cu relaxările: „Dar varianta Delta este foarte periculoasă. Fac apel la toți cei care pot să se vaccineze. Pentru sănătatea voastră și pentru a-i proteja pe ceilalți.”

Comisia Europeană a încheiat până în prezent contracte pentru până la 4,4 miliarde de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 și negociază achiziționarea de doze suplimentare. Livrările de vaccinuri către țările din UE au crescut constant, iar vaccinarea se accelerează. Comisia colaborează cu industria de specialitate pentru a spori capacitatea de producție a vaccinurilor.

În același timp, a demarat activități care să susțină dezvoltarea și producția rapidă și în masă a unor vaccinuri eficace împotriva noilor variante de coronavirus. Incubatorul HERA va contribui la contracararea amenințării reprezentate de noile variante.

UE caută să se asigure că vaccinurile sigure ajung în toate colțurile lumii. Comisia și țările UE s-au angajat să aloce peste 2,2 miliarde EUR mecanismului COVAX, inițiativa globală menită să asigure accesul echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19.De asemenea, sprijină campaniile de vaccinare în țările partenere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău