Ursula von der Leyen | UE nu recunoște conducerea talibană din Afganistan și nu poartă convorbiri politice cu aceasta

  • 21 August 2021 17:36
Ursula von der Leyen | UE nu recunoște conducerea talibană din Afganistan și nu poartă convorbiri politice cu aceasta

Uniunea Europeană nu recunoaște conducerea talibană din Afganistan și nici nu desfășoară convorbiri politice cu militanții, a declarat, sâmbătă, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o săptămână după ce talibanii au preluat controlul puterii în această țară, scrie Rador.

Talibanii au încheiat, duminică, preluarea fulgerătoare a puterii în Afganistan, intrând în capitala Kabul fără a fi nevoiți să tragă un singur foc de armă. Șefa executivului UE a făcut aceste declarații după ce a vizitat, la Madrid, un centru de recepție pentru angajații afgani ai instituțiilor UE, evacuați din Kabul.

Von der Leyen a anunțat că va propune o suplimentare de 57 de milioane de euro a ajutorului umanitar pe care Comisia l-a alocat în acest an Afganistanului, subliniind că asistența pentru dezvoltare este strâns legată de respectarea drepturilor omului, tratarea optimă a minorităților și respectarea drepturilor femeilor și ale fetelor. "Putem auzi bine vorbele talibanilor, însă le vom măsura, mai presus de orice, prin faptele și acțiunile lor", a afirmat von der Leyen, în cadrul unei conferințe de presă.

Comisia este gata să ofere finanțare statelor UE care ajută la relocarea refugiaților și va ridica problema relocării la reuniunea G7 de săptămâna viitoare, a mai spus Ursula von der Leyen. După un vârf atins în 2015, când peste un milion de migranți au ajuns în UE, în principal din Siria, Afganistan și Irak, UE a redus numărul imigranților nou-veniți, datorită unui acord cu Turcia, care primește fonduri din partea UE pentru a găzdui pe teritoriul său solicitanții de azil. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău