Ursula von der Leyen și Maia Sandu au discutat la ONU despre eforturile comune privind aderarea R. Moldova la UE

  • 22 Septembrie 2022 09:49
Ursula von der Leyen și Maia Sandu au discutat la ONU despre eforturile comune privind aderarea R. Moldova la UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut miercuri, în marja Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care a discutat despre eforturile comune pentru aderarea acestei țări la Uniunea Europeană.

„Susținem pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului din Rusia, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm în vederea aderării Republicii Moldova la UE și salut eforturile de reformă depuse”, a afirmat von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter însoțit de un montaj video de la întâlnirea cu Maia Sandu.

Șefa statului moldovean s-a adresat ulterior întrevederii cu von der Leyen plenului Adunării Generale a Națiunilor Unite, unde, printre altele, a afirmat că țara sa investește în conectivitatea cu Europa și că autoritățile lucrează pentru a aduce R. Moldova mai aproape de standardele europene.

“Suntem concentrați, perseverenți și de neoprit. Suntem hotărâți să aducem Moldova în UE, astfel încât fiecare moldovean să aibă un nivel de trai mai bun și mai multe oportunități economice, acasă. Doar așa Moldova poate crește ca o democrație consolidată în partea noastră a lumii, în aceste vremuri dificile”, a spus Sandu.

Republica Moldova a devenit, alături de Ucraina, stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană în urma deciziei Consiliului European din data de 23 iunie anul acesta, transmite caleaeuropeana.

Tot în marja Adunării Generale a ONU, Maia Sandu a avut o întrevedere și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care a discutat despre sprijinul Alianței pentru contracararea pericolelor hibride, a dezinformării și a riscurilor cibernetice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău