Ursula von der Leyen: Există un număr în creștere de fraude cu vaccinuri anti-COVID

  • 17 Februarie 2021 16:23
Ursula von der Leyen: Există un număr în creștere de fraude cu vaccinuri anti-COVID

Comisia Europeană își intensifică acțiunile de combatere a numărului în creștere de fraude cu vaccinuri împotriva COVID-19 și de tragere la răspundere a celor responsabili, a declarat miercuri președinta executivului comunitar, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Într-o criză ca asta vor exista mereu persoane care încearcă să profite de problemele altora", a declarat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă. "Și vedem un număr în creștere de fraude și tentative de fraudă" legate de vaccinuri anti-COVID, a adăugat ea.

"Luptăm împotriva acestui trend", a precizat ea, adăugând că Oficiul European de Luptă Antifraudă le oferă statelor membre consiliere privind modul în care pot identifica fraudele.

Președinta Comisiei Europene a spus că poate fi extrem de riscant să cumperi vaccinuri oferite de comercianți de pe piața neagră pentru că nu există nicio garanție că lanțul frigorific pentru transportul acestora de la fabrică până la momentul administrării a fost respectat.

Cu același prilej, șefa executivului comunitar s-a întrebat de ce Rusia oferă vaccinul său anti-COVID Sputnik V țărilor din întreaga lume când populația sa nu a fost încă vaccinată într-o proporție suficientă.

"Ne întrebăm în continuare de ce Rusia oferă, teoretic, milioane și milioane de doze deși nu a realizat progrese suficiente în vaccinarea propriilor cetățeni. Asta este o întrebare la care ar trebui să se răspundă", a mai spus Ursula von der Leyen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău