Ursula von der Leyen a anulat un controversat contract cu o firmă de PR

  • 14 Octombrie 2020 10:17
Ursula von der Leyen a anulat un controversat contract cu o firmă de PR

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anulat în primăvara acestui an un contract controversat cu o companie de relații publice fondată de un fost redactor-șef al tabloidului german Bild, relatează miercuri politico.eu, preluat de Agerpres.

Von der Leyen a angajat firma Storymachine în timpul perioadei de tranziție dinaintea confirmării sale ca președinte al Comisiei Europene, în decembrie 2019. Compania i-a furnizat consultanță legată de prezența sa în social media.

Von der Leyen a pus capăt contractului la ''începutul lui mai'', a declarat Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, într-un răspuns pe e-mail, la scurt timp după ce au apărut știri conform cărora șefa executivului comunitar continuase să plătească personal firma și după ce a preluat conducerea Comisiei.

Criticii au denunțat lipsa de transparență din jurul acestui contract și au întrebat de ce Ursula von der Leyen nu a folosit serviciile din interiorul Comisiei, ei temându-se că firma de PR respectivă ar putea influența mesajele transmise de șefa executivului UE.

La vremea respectivă Eric Mamer a respins criticile respective, afirmând că activitatea de consiliere desfășurată de Storymachine se reduce la analize retrospective despre "modul în care prezența sa personală și o serie de postări de-ale sale pot fi îmbunătățite, prin taguri și linkuri'' și despre cum poate fi realizat cel mai bun mix de "text, video, imagini, grafice etc.''

Detalii ale contractului, inclusiv costurile acestuia, nu au fost furnizate, în pofida unei cereri de acces la documente, formulată de Politico.

În această săptămână, Mamer a afirmat că Ursula von der Leyen a pus capăt relației contractuale cu Storymachine întrucât "nu mai este nevoie de serviciile'' acestei firme. Ea nu a semnat vreun alt contract pentru a înlocui serviciile furnizate de Storymachine.

Firma Storymachine a fost creată în 2017 de Kai Diekmann, fost redactor-șef al Bild, Philipp Jessen și Michael Mronz.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău