Urmează a doua seară de concurs la Festivalul "Cerbul de Aur"

  • 23 August 2019 18:37
Urmează a doua seară de concurs la Festivalul

Cea de-a doua seară a Festivalului Internațional Cerbul de Aur aduce pe scenă alți concurenți străini provocați să cânte în limba română, dar și show-uri în premieră, transmite tvr.ro.

Potrivit sursei citate, astă seară Emeli Sandé, una dintre cele mai bune voci din Marea Britanie din ultimii 10 ani, va avea primul concert în România, iar Irina Rimes va urca pentru prima dată pe scena Cerbului, acolo unde a visat să ajungă din copilărie.

Spectacolul se deschide și în această seară pe acordurile lui Zoli Toth, care va avea alături, de această dată, un cor format din 80 de copii.

Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza  G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia) și Renate (România) sunt cei șase concurenți care vor cânta piesa din repertoriul românesc. Încântați de atmosfera de la Brașov și mândri de progresele pe care le-au făcut la repetiție, ei au vorbit despre cum și-au ales melodiile din lista pusă la dispoziție de organizatori.

Alfie Arcuri, din Australia va interpreta melodia „Acasă” (Smiley). Finalistul, care se află la prima sa călătorie în Europa, e încântat de Brașov și spune că a iubit din prima clipă melodia lui Smiley, dar limba română a fost o piatră de încercare. „Mi-au trebuit șase lecții de limba română ca să pot interpreta acest cântec. Este foarte dificil pentru un australian să învețe româna. Sper că îmi voi aminti versurile pe scenă și va fi o interpretare frumoasă”, spune Alfie.

Ralfs Eilands, din Letonia va cânta melodia „Apa” (Loredana). „Piesa m-a ales pe mine. În ceea ce privește limba română, cred că este cea mai grea pe care am întâlnit-o vreodată”.

Veronica Liberati și Eliza G vin din Italia. Finalistele au optat pentru melodiile „Bună seara, iubite” (Loredana) și „Creioane colorate”, din repertoriul lui Feli. „Feli cântă genul de melodie care îmi place: minuntă, dulce și tristă în același timp. Cred că stilului și vocii mele i se potrivește perfect. Am fost norocoasă să pot alege această piesă”, a spus Eliza G.

Cynthia Verazie, din Cipru, este cea mai tânără concurentă. La numai 16 ani ea va interpreta „Cât de frumoasă ești” (Mihai). „Am spus că trebuie să o cânt imediat ce am auzit-o și sunt fericită că voi interpreta alături de orchestra lui Ionel și Andrei Tudor, care este nemaipomenită. Pentru mine nu a fost dificil să învăț limba română. Cântecul l-am învățat cu ajutorul prietenei mele, Mara, care acum se află în Brașov cu mine”, spune Cynthia.

Renate (România) speră ca melodia „Ploaia si noi”, pe care o va interpreta, să ajungă la sufletul publicului. „Mi-am dorit să ajung la Cerbul de Aur de când am făcut primii pași în muzică. Mă uitam atentă la televizor și îmi spuneam că dacă ajung pe scena Cerbului aș vrea să cant ceva „cu greutate”. Așa că, sper  să ajung la sufletul oamenilor cu această piesă.”

Publicul și presa Festivalului Cerbul de Aur își aleg astăzi câștigătorii

Astăzi, fanii concursului internațional Cerbul de Aur își pot vota favoriții printr-un poll indicat pe pagina de Facebook a Festivalului: www.facebook.com/CerbulDeAur.ro.

Startul votului va fi dat de prezentatori după ultima interpretare din acestă seară de Concurs (23 august 2019), publicul putându-și exprima votul până la finalul recitalului/concertului serii.

Pentru a putea vota, publicul trebuie:

1. Să acceseze adresa web indicată pe pagina de Facebook oficială a Festivalului;

2. Să selecteze caseta de votare din dreptul concurentului favorit și să dea clik pe butonul „Votează".

Pentru ca votul să poată fi înregistrat, utilizatorul trebuie să se înregistreze cu contul său de Facebook.

Votarea se încheie când se termină genericul de final al Festivalului din seara de 23 august.

Rezultatul votului poate fi urmărit în timp real.

Jurnaliștii acreditați pot vota într-o secțiune special creată pentru ei pe site-ul https://votcerbuldeaur.ro. Ca și în cazul votului publicului, sesiunea de vot va fi deschisă imediat după ce ultimul concurent va coborî de pe scenă și se va închide în aceeași seară, la terminarea recitalului/concertului.

În acest an, Premiul publicului este acordat de Primăria Brașov, iar cel al presei, de către de Consiliul Județean Brașov.

Urmează a doua seară de concurs la Festivalul

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct și în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, TVR Moldova și platforma TVR+, de la ora 21.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău