Următorul iPhone ar putea avea funcție de comunicare prin satelit

  • 30 August 2021 12:26
Următorul iPhone ar putea avea funcție de comunicare prin satelit

Alături de upgrade-urile minore pe care este așteptat să le aducă, iPhone-ul pe care Apple îl va lansa în toamnă ar putea dispune și de opțiunea conectării la sateliții din orbita joasă a Pământului, transmite news.ro.

Deși mai este mai puțin de o lună până la prezentarea noului iPhone, care s-ar putea sau nu să se numească iPhone 13,, zvonurile cele mai interesante despre acesta abia acum încep să apară, notează sursa citată

Conform analistușui chinez Ming-Chi Kuo, noul iPhone se va putea conecta la satelit pentru a oferi o funcție de comunicare alternativă la clasicele antene terestre.

Folosind un modem Qualcomm X60 modificat, viitorul iPhone se va conecta la sateliții de pe orbita joasă a planetei pentru a oferi conexiune în zonele în care nu există acoperire de la antenele terestre.

SpaceX și alte companii spațiale au lansat, în ultima vreme, numeroși sateliți LEO (low earth orbit), pe care îi vor folosi pentru a oferi servicii de comunicații la nivel global.

Zvonurile conform cărora iPhone va oferi o funcție de comunicare prin satelit circulă deja de câțiva ani, însă surpriza vine din faptul că aceasta ar putea fi lansată anul acesta. Un iPhone cu conexiune prin satelit era așteptat abia peste câțiva ani.

Dacă informația se confirmă, iPhone va deveni primul smartphone mainstream care va beneficia de conexiune oriunde în lume și, cel mai probabil, vor trece ani până când concurența va oferi o funcție similară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău