Uraganul Dorian crește în intensitate. Călătorii sunt atenționați în privința călătoriilor

  • 30 August 2019 16:47
Uraganul Dorian crește în intensitate. Călătorii sunt atenționați în privința călătoriilor

Meteorologii avertizează că Uraganul Dorian se transformă într-o furtună „extrem de periculoasă”, în timp ce se îndreaptă spre continentul american.

Centrul Național de Uragane (NHC) informează că Dorian este în prezent uragan de categoria a doua, dar este de așteptat să fie de categoria a treia. Furtuna va lovi undeva între Florida și sudul Georgiei, cel mai probabil în cursul zilei de duminică, spune NHC.

Până atunci, ar putea fi și mai puternică, cu rafale de vânt de peste 209 km/h. Dorian s-ar putea apropia de coastă luni, de Ziua Muncii, care este sărbătoare publică în SUA. Se estimează că va ajunge la categoria patru până atunci, a doua cea mai mare calificare pe scara Saffir-Simpson, capabilă să provoace „pagube catastrofale”. 

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cei care călătoresc în Bahamas că a fost emisă o avertizare de uragan, până duminică, pentru zona de nord-vest a acestei țări, respectiv insulele New Providence, Eleuthora, Abaco, Grand Bahama, North Andros, Bimini și Berry.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău