UPDATE | Turnul Eiffel, evacuat din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul

  • 20 Mai 2019 18:16
UPDATE | Turnul Eiffel, evacuat din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul

Turnul Eiffel și spațiul din jurul său au fost evacuate luni după-amiază din cauza unei persoane care a escaladat edificiul emblematic din Paris, au anunțat societatea care administrează edificiul și poliția, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''A fost identificată o persoană care escalada Turnul. Aceasta este procedura obișnuită. Trebuie să oprim persoana în cauză să continue și, în acest caz, se evacuează Turnul", a explicat o sursă din poliție, fără a preciza numărul turiștilor afectați de această măsură.

"Pompierii și poliția sunt la fața locului", a adăugat sursa citată. Spațiul din jurul edificiului a fost, de asemenea, evacuat, a menționat o sursă din poliție.

Brigada de căutare și intervenție a poliției se află la fața locului și a luat legătura cu persoana care s-a cățărat pe Turn, ale cărei motive rămân încă necunoscute, potrivit sursei citate.

Potrivit linternaute.com, bărbatul care a început să escaladeze Turnul Eiffel între etajul al doilea și al treilea are circa 40 de ani și a plecat în tentativa sa temerară cu mâinile goale, fără niciun mijloc de asigurare.

În octombrie 2017, Turnul Eiffel a trebuit să fie "complet evacuat" din cauza "prezenței unui tânăr pe un stâlp al Turnului care amenința că se va sinucide". În cele din urmă, poliția a reușit să-l determine pe tânăr să renunțe la actul sinucigaș.

Turnul Eiffel, care sărbătorește în acest an 130 de ani de la inaugurare, este cel mai vizitat monument din lume, cu șapte milioane de vizitatori pe an. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău