UPDATE / Specialiștii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii

  • 28 Septembrie 2023 14:51
UPDATE / Specialiștii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii

MAI informează că în urmă cu câteva minute specialiștii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț, raionul Anenii Noi. Pentru ca intervenția să fie operată în siguranță specialiștii hidrotehnici au evacuat apa din lacul Hârbovăț. Echipa de pirotehnicieni a Poliției naționale a analizat situația operațională timp de mai multe ore pentru a identifica soluția optimă de înlăturare/detonare a explozibilului, care se găsea pe fundul lacului.

Știrea inițială

Ministerul afacerilor interne a întreprins măsuri speciale de protecție a lacului Hârbovăț, raionul Anenii Noi, urmare a resturilor de rachetă descoperite în urmă cu o zi, existând suspiciuni că pe fundul lacului ar putea să fie și componenta cu explozibil a rachetei prăbușite.

În prezent în zonă este interzis accesul persoanelor, poliția asigurând paza perimetrului. La fața locului sunt efective ale poliției naționale, IGSU, Carabinieri și ale Poliției de frontieră, anunță MAI.

De asemenea, specialiștii Bombteh ai IGP sunt și ei prezenți la fața locului. Aceștia analizează soluția optimă pentru înlăturarea explozibilului, în ipoteza în care pe fundul lacului ar fi găsită componenta cu material exploziv.

 
La această oră Ministrul de Interne Adrian Efros este prezent la fața locului pentru a inspecta efectivele astfel încât să fim asigurați că cetățenii și angajații sistemului afacerilor interne se află și vor acționa în siguranță.
 
Specialiștii în domeniu hidrotehnic procedează la golirea apei din lacul Hârbovăț pentru a facilita intervenția specialiștilor pirotehnicieni.
 
Instituția precizează că nu există pericol pentru populație, zona fiind izolată, iar primele locuințe se află la o distanță de 1 kilometru față de zona de pericol.
 
 
Localnicii din Hârbovăț au anunțat autoritățile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o racheta, care este posibil să se fi prăbușit în acea zonă. Autoritățile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiștii să identifice tipul și proveniența de fabricație a acesteia.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău