UPDATE / Concertul care urma să aibă loc în PMAN a fost anulat. O acțiune de protest a avut loc în centrul capitalei

  • 19 Iunie 2022 21:02
UPDATE / Concertul care urma să aibă loc în PMAN a fost anulat. O acțiune de protest a avut loc în centrul capitalei
zdg.md

21:00 Concertul care urma să aibă loc în PMAN a fost anulat, a anunțat activistul Veaceslav Calico, unul din organizatorii protestului de astăzi. 19:03 Protestatarii aduși organizat de partidul Șor în PMAN, mărșăluiesc către IGP pentru a cere eliberarea tehnicii pentru organizarea unui concert cu participare mai multor vedete din Rusia.

Un protest împotriva actualei puteri din R.Moldova are loc, duminică, la Chișinău. Oficial, acțiunea de protest a fost organizată de Mișcarea Civică „O viață nouă!”, însă printre cei mai activi vorbitori la mitingul de protest s-au numărat reprezentanți ai Partidului Șor, printre care și vicepreședintele acestui partid, Marina Tauber. Marina Tauber se află în prezent sub control judiaciar.

Ea este cercetată penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Manifestația are loc în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorii au acuzat autoritățile că ar fi împiedicat mai multe unități de transport cu protestatari din diverse localități să ajungă la Chișinău. Protestatarii au scandat „Jos Maia Sandu!”, „Jos PAS!”, și l-au elogiat pe Ilan Șor!, cerând alegeri anticipate.

Ei s-au pronunțat, în același timp, în susținerea controvesratului om de afaceri și politician Ilan Șor, condamnat anterior, în primă instanță, la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru furtul miliardului care se află în present în afara hotarelor. Ei au mai spus că acest miting poate fi considerat ca un moment de lansare a Mișcării „O viață nouă” care se dorește a fi o mișcare apolitică cu o pronunțată tentă social. Duminică, la ora 15.00, în PMAN urma să aibă loc și un concert la care să participe mai mulți interpreți ruși printre care și Filip Kirkorov Marina Tauber și activistul prorus Veaceslav Valico au spus însă poliția că nu le-a permitis să instaleze scena și tehnica necesară, deși ar fi avut toate actele necesare.

Poliția a respins aceste acuzații. „ Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta. Precizăm că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea securității procesului în ansamblu.Dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație - nu pot fi tolerate”, a declarat poliția.

Consilierii PAS din CMC l-au acuzat pe Ion Ceban că ar fi complice la organizarea manifestațiilor lui ȘOR și PLATON din PMAN. 

În timp ce primarul se revoltă că a fost închisă str. București pentru desfășurarea marșului comunității LGBT, Ion Ceban a blocat mai multe străzi pe jumătate de zi pentru concertul organizat de ȘOR și Platon din banii furați de la cetățenii Republicii Moldova. 

În dispoziția semnată de Ion Ceban (din 15 și 17 iunie) este stipulat că evenimentele din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău sunt coordonate de Veaceslav Valico și Partidul ȘOR. La solicitarea acestora, pe mai multe străzi din capitală vor fi parcate autocare cu care sunt transportați participanții la concertul și protestul de astăzi.

Toate troleibuzele, autobuzele și microbuzele din mun. Chișinău sunt redirecționate pe alte străzi și circulă cu întârziere ”, susțin consilierii PAS.

Primarul general, Ion Ceban nu a comentat acuzațiile deocamdată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău