UPDATE | Acțiunea de protest s-a încheiat

  • 12 Martie 2023 16:26
UPDATE | Acțiunea de protest s-a încheiat

Acțiunea de protest s-a încheiat.

UPDATE | Acțiunea de protest s-a încheiat

16:00/ Marina Tauber, în calitatea ei de deputat, a fost lăsată să treacă la Guvern și să depună rezoluția protestului de astăzi care, în lini mari, se rezumă la faptul că autoritățile ar trebui să plătească facturile cetățenilor la energia consumată în timpul iernii, scrie Radio Chișinău.

15:45/ Protestatarii au început să plece de la manifestație. Un grup mic însă, adunat în jurul Marinei Tauber încerca să provoace altercații cu poliția.

15:25/ Protestatarii încearcă repetat să rupă cordonul de polițiști.

14:47/ Printre cei care au vorbit la miting a fost și ex-consilierul juridic al președintelui Petru Lucinschi, Mihai Petrache, liderul Uniunii Centriste din Moldova.

14:33/ Vorbitorii la miting susțin că nu sunt diversioniști ruși și cer să li se permită să meargă în fața Guvernului. Ei scandează ”Noi nu cedăm!” și susțin că protestează pașnic.

14:15/ Protestatarii au organizat un miting improvizat și susțin că ei nu sunt împotriva UE sau SUA, sau României, sau Rusiei, ci sunt pentru R. MoldovaEi susțin că autoritățile sunt cele care ar destabiliza R.Moldova și nu ei. Manifestanții scandează alternativ lozinci în limba rusă și română, cerând demisia actualei puteri.

13:45/ Protestatarii au rupt cordonul de poliție și se deplasează spre clădirea Guvernului. Forțele de ordine au instalat cordoane de scutieri la intersecția străzilor bd. Ștefan cel Mare și Mitropolit Bănulescu Bodoni. Contramanifestanți sporadici scandează „Jos hoții!”, „Jos trădătorii!”.

13:30/ Protestatarii au refuzat să se oprească lângă clădirea Parlamentului, unde au anunțat că va avea loc protestul, și au încercat să se deplaseze în continuare pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar au fost opriți de poliție. Ei au încercat să rupă cordoanele formate din oamenii legii, fără a reuși însă. Protestatarii scandează în continuare „Jos Maia Sandu”, dar și „Jos Cernăuțeanu!” (șeful poliției din R.Moldova – n.a.).

Știrea inițială

Participanții la protestul Mișcării pentru Popor, organizate în jurul Partidului Șor, se adună la această oră în centrul Chișinăului, scrie Radio Chișinău.

Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală a fost oprit. Circulația transportului public a fost redirecționată pe străzile adiacente, anunță Regia transport electric din Chișinău.

Protestatarii au pornit în marș de lângă Universitatea de Medicină spre clădirea Parlamentului, unde urmează să se desfășoare acțiunea de protest.

Ei cer ca autoritățile să le achite integral facturile la gaz, î Ncălzire și lumină pentru perioada rece a anului. De asemenea, ei scandează „Jos Maia Sandu!”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău