UPDATE | Plahotniuc și-a îndemnat susținătorii care pot să rămână în centrul Chișinăului să „apere pașnic” instituțiile statului (FOTO)

  • 09 Iunie 2019 14:20
UPDATE | Plahotniuc și-a îndemnat susținătorii care pot să rămână în centrul Chișinăului să „apere pașnic” instituțiile statului (FOTO)

UPDATE 13.57 Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, le-a mulțumit participanților la mitingului organizat astăzi de formațiunea sa pentru a cere demisia lui președintelui Igor Dodon și a protesta față de coaliția PSRM-ACUM, îndemnându-și susținătorii care pot rămâne în centrul Chișinăului să „apere pașnic” instituțiile statului.

”Vreau să vă mulțumesc pentru susținere. Cei care vor să plece acasă – să plece. Dar cei care vor să rămână, să mergem să apărăm pașnic instituțiile statului, iar celor care vor încerca să le ia cu asalt, le vom arata fermitatea noastră”, a declat președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la finalul mitingului din Piața Marii Adunări Naționale. 

UPDATE 13.42 Incident la mitingul PDM. Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal a încercat să se apropie de Vlad Plahotniuc în timpul mitingului de protest al PDM, fiind însă îndepărtat de bodyguarzi și poliție. 

Dorin Chirtoacă a declarat că a încercat să-i spună personal lui Plahotniuc că timpul său a tercut.

Pe de altă parte mai mulți manifestanți l-au fluerat și huiduit pe Dorin Chirtoacă.

UPDATE 13.17 Manifestanții care au venit în Piața Marii Adunări Naționale să susțină Partidul Democrat au votat o declarație prin care cer demisia lui Igor Dodon și alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. 

Ei anunță că se îndreaptă spre clădirea Președinției pentru a înmâna această rezoluție.

Potrivit rezoluției: 

„Igor Dodon nu mai este președinte legitim.

Cerem demisia imediată a lui Igor Dodon pentru trădare de țară, finanțarea ilegală din exterior a partidului său și uzurparea puterii în stat.

În aceste condiții și, pornind de la faptul că poporul este suveranul, solicităm organizarea alegerilor prezidențiale anticipate, în aceeași zi cu alegerile parlamentare anticipate, la 6 septembrie 2019, în condiții de maximă transparență și reguli democratice”

În prezent, manifestanții au ajuns la Președinție, scandând „Noi suntem poporul”, „Iuda”, „Demisia”, „Dodon, ieși afară”.

12.20 La Chișinău început, la această oră, un miting organizat de Partidul Democrat (PDM).a  

În centrul Capitalei se adună mai multe persoane, care ar fi venit să-și manifeste susținerea față de PDM. Oamenii adunați în Piața Marii Adunări Naționalse scandează „Noi suntem poporul. Dodon e trădătorul!”, „PDM!”, „Moldova!”.

La acest miting participă și președintele democraților, Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău