UPDATE / Patru persoane au murit în urma unor lovituri cu rachete rusești. Bombardamente masive în regiunile Harkov și Odesa, anunță autoritățile locale. Explozii puternice raportate în Kiev

  • 09 Martie 2023 09:50
UPDATE / Patru persoane au murit în urma unor lovituri cu rachete rusești. Bombardamente masive în regiunile Harkov și Odesa, anunță autoritățile locale. Explozii puternice raportate în Kiev

Mai multe atacuri cu rachete au loc, joi dimineață, în regiunile Harkov, Odesa, dar și în vestul Ucrainei, anunță autoritățile locale. De asemenea, în Kiev au fost auzite explozii iar primarul Vitali Klitschko a anunțat că vizat a fost cartierul Holosiiv din capitală.

9:45 Patru persoane au murit în urma unor lovituri cu rachete rusești asupra orașului Lviv, a anunțat pe Telegram șeful administrației militare regionale, scrie The Guardian.

„În acest moment, se știe despre patru morți. Este vorba de patru adulți. Doi bărbați și două femei. Erau acasă când a căzut racheta”, a scris Maxim Kozițki, care a publicat și imagini de la fața locului.

09:23 Rusia a tras 81 de rachete, inclusiv șase rachete hipersonice Kinjal, și a lansat opt drone asupra Ucrainei în timpul atacului masiv de joi dimineață, au declarat forțele aeriene ucrainene, transmite Reuters.

Știrea inițială

Ucraina a distrus 34 de rachete de croazieră și patru drone kamikaze Shahed, iar opt drone și rachete ghidate au fost, de asemenea, împiedicate să își atingă țintele. Armata ucraineană nu poate intercepta racheta Kinjal.

Loviturile cu rachete din Jitomir au lăsat oamenii din oraș fără apă, potrivit primarului, iar sirenele anti-aeriene se aud și în Nicolaev, scrie G4Media.

Primarul Kievului, Vitalii Klychko, a confirmat că a avut loc o nouă explozie în oraș, de data aceasta în districtul Svyatoshyn. El a declarat că au existat „două victime”, deși nu este clar în acest moment dacă se referă la două persoane rănite sau la faptul că două persoane au murit, conform The Guardian.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru 15% din locuitorii Kievului, a declarat primarul Vitalii Klychko.

„Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra orașului și a regiunii” Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe rețelele de socializare.

„Ocupanții țintesc din nou instalații esențiale”, a adăugat el.

„Potrivit primelor informații, o clădire rezidențială privată din regiunea Harkov a fost lovită”, a adăugat guvernatorul, anunțând detalii „clare” despre posibilele victime și amploarea pagubelor.

La Harkov, principalul oraș al regiunii, primarul Igor Terehov a raportat că a fost vizată „infrastructura energetică” și că există „probleme” cu electricitatea în anumite părți ale orașului.

În regiunea Odesa, în sudul țării, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că „rachetele au lovit infrastructura energetică regională și au avariat clădiri rezidențiale”, vorbind despre o „lovitură masivă de rachete”.

„Din fericire, nu au fost victime”, a declarat el, adăugând că au fost instituite „restricții în aprovizionarea cu energie electrică”.

În vestul Ucrainei, guvernatorul regiunii Hmelnițki, Serghi Gamalii, i-a îndemnat pe locuitori să „rămână în adăposturi”, deoarece „inamicul lovește infrastructurile esențiale ale țării”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău