UPDATE | Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la 15 zile de arest

  • 27 Martie 2017 17:11
UPDATE | Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la 15 zile de arest

Curtea de Justiție a districtului Tverskoi din Moscova a decis luni plasarea pentru 15 zile în arest a opozantului Aleksei Navalnîi, declarându-l vinovat de nesupunere în timpul arestării sale de către polițiști în urma mitingului anticorupție care a avut loc duminică în capitala rusă, informează AFP, TVRain și TASS.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost amendat cu echivalentul a circa 350 de dolari pentru organizarea unei manifestații neautorizate în centrul Moscovei, relatează luni DPA și Reuters.

"Tribunalul a hotărât să-l declare vinovat pe Navalnîi și a stabilit ca pedeapsă o amendă de 20.000 de ruble", potrivit anunțului făcut de instanță, citat de Interfax, scrie AGERPRES.

Liderul rus de opoziție, Alexei Navalnîi, a avut o apariție sfidătoare în fața instanței de la Moscova, după ce a fost arestat, duminică, la un miting anticorupție pe care l-a organizat.  

El a cerut ca premierul Dmitri Medvedev, pe care îl acuză de corupție, să fie citat ca martor în procesul său. Protestul neautorizat, la nivel național, s-a transformat în cea mai mare demonstrație de opoziție de la protestele antiguvernamentale, din urmă cu cinci ani. Potrivit corespondentului BBC la Moscova, Kremlinul a apărat reacția poliției la proteste.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că aceste demonstrații au fost ilegale, că cei care au chemat oamenii în stradă au procedat greșit, pentru că mitingul nu fusese autorizat de autorități și că, drept urmare, au provocat aceste ciocniri cu forțele de ordine. Peskov a subliniat că poliția a acționat corect și că autoritățile de la Kremlin sunt pregătite să asculte orice îngrijorări ale populației când acestea sunt exprimate în mod legal, relatează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău