UPDATE | O nouă zi de protestea în Rusia împotriva lui Putin. Poliția a făcut peste 1.800 de arestări. Sunt raportate violențe asupra oamenilor

  • 31 Ianuarie 2021 14:14
UPDATE | O nouă zi de protestea în Rusia împotriva lui Putin. Poliția a făcut peste 1.800 de arestări. Sunt raportate violențe asupra oamenilor

Susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit din nou duminică în stradă, în ciuda avertismentelor din partea poliției, scrie Mediafax, preluând Reuters. Protestele neautorizate au început în estul extrem al țării, la temperaturi mult sub 0 grade Celsius, dar au ajuns și în capitala Moscova. Poliția a făcut arestări masive încă de la primele ore, potrivit Digi24.ro

 Bilanțul arestărilor în Rusia a depășit 1.800, potrivit grupului de observatori OVD-Info. Dintre aceștia, 377 au fost reținuți la Moscova, 165 la Sankt Petersburg, 164 la Krasnoyarsk.

De asemenea, observatorii OVD spun că au primit rapoarte despre metode violente de anchetare a celor reținuți, un avocat bruscat și un protestatar care a fost rănit la picior cu o armă.

UPDATE 12.35 Numărul persoanelor arestate duminică în Rusia a ajuns la 878, potrivit OVD-Info. Printre cei reținuți de poliție se află și un copil de 12 ani, care mergea la magazin, în orașul Tver.

Poliția a închis complet centrul orașelor Moscova și Sankt Petersburg. Drept urmare, susținătorii lui Navalnîi vor schimba locurile de întâlnire pentru participanți. 

Știrea inițială 

Protestele nu au fost autorizate, așa că oamenii legii vor interveni la fel ca în weekendul trecut. De altfel, potrivit grupului de monitorizare a protestelor OVD-Info, peste 260 de persoane au fost deja reținute la mitingurile organizate în Rusia, în sprijinul lui Navalnîi.

În Vladivostok, oraș în Orientul Extrem rus, poliția i-a împiedicat pe manifestanți să se strângă în centrul orașului, forțndu-i să se regrupeze pe malul înghețat al râului Amur.

Protestatarii au strigat „Putin e un hoț”, în timp ce mărșăluiau ținându-se de mână, la temperaturi de -13 grade Celsius.

La Novosibirsk, al treilea oraș al țării, organizația lui Navalnîi a estimat la „aproape 10.000” numărul protestatarilor.

În Tomsk, orașul siberian pe care l-a vizitat Navalnîi înainte de a fi otrăvit, oamenii s-au adunat în fața sălii de concerte și au strigat ”Eliberați-l!”.

În Moscova protestele sunt programate să înceapă în jurul orei 11.00 (ora României), în zona sediului FSB. Autoritățile au închis mai multe stații de metrou și au desfășurat forțe impresionante în centrul orașului.

În timpul protestelor de săptămâna trecută, peste 4.000 de manifestanți au fost reținuți de poliție.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău