UPDATE | Explozii la un depozit de muniții din Ucraina. Kievul suspectează inclusiv o diversiune

  • 09 Octombrie 2018 11:06
UPDATE | Explozii la un depozit de muniții din Ucraina. Kievul suspectează inclusiv o diversiune BBC

Aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate după un incendiu și explozii care au avut loc la un depozit de muniții al Ministerului ucrainean al Apărării situat la 176 de km est de capitala țării, Kiev, în zorii zilei de marți, potrivit unor oficiali, citați de Reuters, potrivit Agerpres.

UPDATE 11:05 Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) investighează mai multe ipoteze în cazul exploziilor la depozitul de muniții al unei unități militare din regiunea nordică Cernihiv, în apropierea satului Drujba - scrie ziarul Korrespondent, potrivit Rador.

"Autoritățile iau în calcul mai multe versiuni, inclusiv o diversiune" - se arată într-o notă de presă publicată de SBU. Amintim că autoritățile din regiunea Cernihiv au anunțat că au început evacuarea populației din 38 de localități, în contextul exploziilor la depozitul de muniții din Drujba. 

UPDATE 9:40 Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a convocat o reuniune de urgență a oficialilor responsabili de securitate, în contextul exploziei care a avut loc la un depozit de muniții din regiunea Cernihiv - potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Sviatoslav Țeholko, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev. "Președintele i-a convocat pe oficialii din zona de securitate, urmând ca aceștia să raporteze situația de lângă Icinea, regiunea Chernihiv. De asemenea, s-a dispus ca Guvernul să ofere toată asistența necesară oamenilor din regiune" - a mai scris Țeholko. Agenția RBC menționează că premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a plecat de urgență în Cernihiv. 

Nu există deocamdată nici o informație în legătură cu eventuale victime și nu este clar dacă exploziile au fost un accident sau un sabotaj.

Spațiul aerian pe o rază de 20 de km de la locul depozitului a fost închis și transportul rutier și pe calea ferată a fost suspendat. Sute de persoane au fost trimise la locul celor întâmplate, au indicat serviciile ucrainene pentru situații de urgență într-un comunicat. Șeful forțelor armate ale Ucrainei s-a deplasat de asemenea acolo.

În ultimii ani, în Ucraina au izbucnit mai multe incendii la depozite de arme și muniții, aceasta fiind o pierdere în plus pentru armata ucraineană, care luptă cu separatiștii susținuți de Rusia în regiunile estice ale țării din 2014.

Anul trecut, exploziile masive survenite la un depozit militar din regiunea Vinița (270 km vest de Kiev) au determinat autoritățile să evacueze 24.000 de persoane. Ministerul a afirmat că aproximativ 10 000 de persoane au fost evacuate din zonă, aflată la Nord-Est de capitala Kiev.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău