UPDATE | Explozia la gazoductul din Austria a întrerupt livrările de gaz rusesc în sudul Europei

  • 12 Decembrie 2017 14:13
UPDATE | Explozia la gazoductul din Austria a întrerupt livrările de gaz rusesc în sudul Europei

Explozia la o conductă de gaz din Baumgarten (Austria) a dus la întreruperea aprovizionării cu gaze naturale rusesti în sudul Europei, anunta Bloomberg.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 12 decembrie la o statie de gaze a OMV AG, situata la 50 de kilometri nord-est de Viena, scrie Pagina de Rusia.

Ca rezultat al exploziei gazoductului, un muncitor a fost dat dispărut (probabil a murit) și alte 18 persoane au fost rănite. Cauzele exploziei nu sunt cunoscute.

Hub-ul Baumgarten este un nod esențial în furnizarea de gaze rusești către Europa. Acesta asigură transportul unei zecimi din cantitatea de gaze naturale către Europa.

Potrivit OMV, din cauza exploziei a fost intrerupta aprovizionarea cu gaze a sudului Europei, în special în Croația, Italia și Slovenia. Livrările de gaze către regiunile occidentale ale Europei nu au fost întrerupte.

Publicatia locala Heute remarca ca valul de caldura emanat de flacari a fost atat de puternic, incat a topit masinile aflate in parcarea de langa stația de distribuție a gazelor.

Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate a fost urmată de un incendiu. O persoană a murit și 18 au fost rănite în urma deflagrației, necesitând îngrijiri medicale, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Crucii roșii locale, Sonja Keller

Poliția a evocat cifra de 60 de răniți, între care unul grav.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuție în Austria pentru gazul natural venit din Rusia și Norvegia. Instalația, inaugurată în 1959 și având o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele "hub"-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei și sudul Germaniei. Este controlat în proporție de 51% de grupul energetic austriac OMV.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău