UPDATE | Consiliul de Securitate al ONU a amânat votul privind încetarea focului în Ghouta de Est, Siria

  • 23 Februarie 2018 18:28
UPDATE | Consiliul de Securitate al ONU a amânat votul privind încetarea focului în Ghouta de Est, Siria

Consiliul de Securitate al ONU a amânat votul asupra rezoluției privind o încetare a focului în Siria, pentru a permite accesul ajutoarelor umanitare și evacuări medicale în enclava rebelă Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, informeaza diplomați de la ONU.

Un nou val de bombardamente a lovit vineri, 23 februarie, enclava siriană Ghouta de Est, înaintea unui vot în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (CSONU) asupra încetării focului pentru 30 de zile în Siria.

Pentru a șasea zi consecutiv, avioane de luptă au bombardat enclava dens populată situată la est de capitală, ultimul bastion rebel în apropiere de Damasc.

În urma intensificării bombardamentelor, cel puțin 417 persoane au fost ucise și alte câteva sute au fost rănite, a informat gruparea de monitorizare Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie.

Organizații medicale de caritate au informat că avioane de luptă au lovit peste 10 spitale, făcând imposibilă tratarea bolnavilor. Un martor ocular din Ghouta de Est a declarat că bombardamentele de vineri dimineață au fost cele mai intense de până acum.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău