UPDATE | Cel care a murit la spital e portarul Danilo. 6 supraviețuitori, după tragedia aviatică. Bilanțul

  • 29 Noiembrie 2016 15:20
UPDATE | Cel care a murit la spital e portarul Danilo. 6 supraviețuitori, după tragedia aviatică. Bilanțul

UPDATE 15:05: Portarul titular al echipei Chapecoense, Marcos Danilo Padilha, în vârstă de 31 de ani, unul dintre cei patru fotbaliști supraviețuitori ai accidentului aviatic de la Medellin, a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, a declarat un purtător de cuvânt al grupării braziliene, citat de ITV.

Danilo și alți trei jucători, portarul de rezervă Follmann, fundașii Neto și Alan Ruschel, s-au numărat printre cei șapte supraviețiuitori transportați la spitale, după tragedie. Au mai fost salvați jurnalistul Rafael Henzel, însoțitoarea de bord Jimena Suarez și tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Avionul cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbușit în noaptea de luni spre marți, în apropiere de Medellin. Autoritățile columbiene au confirmat faptul că 75 de persoane au decedat în această tragedie aviatică.

UPDATE 14:00 Fundașul Zampier Neto este al șaselea supraviețuitor al accidentului aviatic din Columbia, au anunțat Pompierii din Medellin, precizând că fotbalistul a fost dus la spital, relatează SporTV.

Anterior, Autoritatea de Aviație Civilă a publicat o listă cu șase nume ale supraviețuitorilor, printre care nu se afla și cel al fotbalistului.

Este vorba de despre jucătorii Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha și Jacson Ragnar Follmann, de jurnalistul Rafael Henzel, de însoțitoarea de bord Jimena Suarez și de tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Potrivit presei locale, lista de mai sus ar fi fost făcută înainte ca unul dintre ei să moară din cauza rănilor, la spital. Astfel, numărul supraviețuitorilor în acest moment este 6.

Autoritățile speră în prezent să mai găsească și alți oameni în viață. 

UPDATE 13:40 Un al șaselea supraviețuitor al accidentului aviatic din Columbia a fost recuperat din epava aeronavei, relatează The Guardian.

Potrivit Autorității de Aviație Civilă, ar fi vorba de tehnicianul de zbor Erwin Tumiri, care este îngrijit la clinica Somer din Rionegro. Imafini cu salvarea au fost publicate pe Twitter.

Anterior, presa columbiană a scris că ar fi vorba de fotbalistul Zampier Neto.

Autoritățile speră în prezent să mai găsească și alți oameni în viață, scrie digisport.ro.

UPDATE 11:24 76 de oameni au murit, potrivit poliției columbiene, citată de Reuters. 

UPDATE 11:09 Trei dintre membrii echipei de fotbal Chapencoese au supraviețuit, potrivit presei columbiene.

UPDATE 10:30 Operațiunile de salvare au fost oprite din cauza ploilor abundente. AFP informează că au fost recuperate 25 de cadavre. Oficial au fost confirmați cinci supraviețuitori.

Șase persoane au supraviețuit accidentului avionului care transporta echipa braziliană de fotbal Chapecoense în Columbia, au anunțat surse oficiale.

Componenții echipei braziliene de fotbal Chapecoense se deplasau către orașul columbian Medellin pentru a disputa prima manșă a finalei Copei Sudamericana, împotriva formației locale Atletico Nacional, în momentul în care aeronava în care se aflau s-a prăbușit.

Avionul, care decolase din Bolivia și s-a prăbușit în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Medellin, potrivit agenției EFE, avea la bord 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

Numele fotbalistilor din avion: Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel e Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel si Canela.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău