UPDATE | Atentatul de la Kabul: Cei opt militari români răniți sunt în afara oricărui pericol

  • 30 Aprilie 2018 12:46
UPDATE | Atentatul de la Kabul: Cei opt militari români răniți sunt în afara oricărui pericol

Unsprezece copii au fost uciși în atentatul sinucigaș cu mașină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției, citat de agenția germană de presă DPA, care precizează că printre răniți se numără și soldați români.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că cei opt militari răniți luni în Afganistan în explozia unei mașini-capcană sunt în afara oricărui pericol și primesc îngrijiri medicale în Kandahar.

"Vestea bună este că toți cei opt militari sunt în afara oricărui pericol. Suntem în legătură permanentă cu echipa de comandă din Afganistan, pentru a putea fi la curent cu evoluția stării medicale a colegilor noștri, medicii le acordă ajutorul de specialitate. Leziunile pe care le-au suferit nu le pun viața în pericol. Este un eveniment pe care nu ni l-am fi dorit. Mă gândesc cu mare tristețe și la militarii noștri, și la familiile lor, suntem aproape de ei", a declarat Fifor la Digi24.
 

Șaisprezece persoane, inclusiv civili, polițiști și soldați români au fost răniți în atacul comis în districtul Daman.

Kamikaze s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliția.

Opt militari din Batalionul 30 Protecția Forței "Vulturii Carpaților" din Câmpulung Muscel au fost răniți, astăzi, 30 aprilie, în Afaganistan în jurul orei 9:00 ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ținta unui autovehicul-capcană.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la Spitalul Militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă.

Numele lor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților - se arată într-un comunicat de la MApN.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaș cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineții de luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău