UPDATE | Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor antidrog

  • 17 Octombrie 2017 15:15
UPDATE | Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor antidrog

Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor efectuate de forțele de ordine în raioanele din nordul țării (Căușeni, Edineț, Ungheni, Briceni, Drochia, Fălești, Bălți, Ocnița, Soroca, Telenești, Florești).

Totodată, au fost depistate și ridicate 7 kg de marijuana, 30 gr. amfetamină, 300 gr. hașiș, plante de cânepă, plante de mac uscate, 30 de pastile psihotrope (aprozolan, omeprozol), 10 gr. de etnobotanice, semințe de cannabis, 10 gr. heroină, obiecte destinate consumului de droguri, un pistol fără acte de proveniență, o armă de vânătoare cu țeavă lisă, două cartușe de la armă de vânătoare cu calibrul 16 mm, un revolver, 81 de cartușe cu cal.6 mm, un pistol pneumatic, 20 000 Euro și 16000 lei.

UPDATE | Alte trei persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor antidrog

Opt persoane, cu rol de organizatori și intermediari, au fost reținute sub bănuiala de comercializare a drogurilor, în cadrul unei operațiuni desfășurate marți, 17 octombrie la primele ore ale dimineții, de către Direcția Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații (INI). 

În cadrul operațiunii au fost efectuate peste 90 de percheziții în 26 de raioane, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al INI.

Perchezițiile au vizat persoanele implicate în traficul drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova în privința cărora se dispunea de informații și existau probe că păstrează, produc și distribuie stupefiante consumatorilor. În raionul Cahul a fost reținut un bărbat de 46 de ani, anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni grave și deosebit de grave, precum și trei complici, locuitori a municipiului Chișinău.

În raionul Căușeni au fost reținute patru persoane, dintre care unul era student al Academiei Ștefan cel Mare al Ministerului Afacerilor Interne din Chișinău. Activitatea acestora ținea de comercializarea drogurilor de tip hașiș. Studentul a fost reținut după ce oamenii legii, sub acoperire, au efectuat achiziții de substanțe, iar drogurile au fost transmise pe teritoriul instituției de învățământ.

Detalii despre alte percheziții INI anunță că va oferi mai târziu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău