UPDATE | A fost găsită epava avionului Tupolev-154

  • 26 Decembrie 2016 15:11
UPDATE | A fost găsită epava avionului Tupolev-154 Sputnik International

Scafandrii militari ruși au găsit luni epava avionului Tupolev-154, care s-a prăbușit duminică dimineața în Marea Neagră la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci, informează agenția EFE.

Potrivit autorităților ruse, fuselajul avionului a fost localizat la o distanță de 1,7 kilometri de coastă și la o adâncime de 27 de metri. Se presupune că majoritatea celor 92 de victime se află în interiorul fuselajului. Înaintea găsirii epavei au fost recuperate 10 cadavre.

La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri și opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se și 64 de membri ai Corului Armatei Roșii.

***

O amplă operațiune continuă "neîntrerupt" în Rusia, după ce un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră. 

Aproximativ 3.500 de persoane pe nave, elicoptere și submersibile sunt implicate în această operațiune, în largul coastelor orașului Soci. Avionul, de tip Tu-154, care transporta militari, membri ai unui celebru ansamblu muzical și reporteri, se îndrepta spre Siria. Se presupune că toți cei aflați la bord au murit în catastrofa aeronautică care a avut loc duminică.

Defectiune tehnica sau o eroare umana, NU terorismul, sunt principalele ipoteze ale producerii  tragediei, a anunțat luni, 26 decembrie, Ministrul rus al  Transporturilor, Maksim Sokolov în urma unei reuniuni a Comisiei de stat pentru investigarea prabusirii duminica a avionului Tu-154 in Marea Neagra. 

Aparatul TU-154 prabusit duminica peste Marea Neagra in apropierea Soci, era in stare tehnica buna, inainte de decolare a declarat Serghei Bainetov, seful serviciului pentru siguranta zborului din cadrul Fortelor aeriene ruse, citat de agentia Tass.

Sursa foto: unian/Reuters

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău