Unul dintre titanii cinematografiei, Franco Zeffirelli, a murit la Roma

  • 15 Iunie 2019 17:56
Unul dintre titanii cinematografiei, Franco Zeffirelli, a murit la Roma

Regizorul Franco Zeffirelli a murit la 96 de ani, la domiciliul său de pe Appia Antica, din Roma, anunță presa italiană.

În ultimele momente, petrecute la capătul unei suferințe care i-a marcat ultimele luni de viață, alături de regizor s-au aflat fii săi adoptivi, Pippo și Luciano, un medic și preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvântarea. Trupul său va fi depus la Capitoliu, în Roma, anunță Il Messaggero. Regizorul urmează să fie îngropat în cimitirul Porte Sante din Florența, orașul său natal.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, a fost un regizor italian și producător de film și televiziune. Zeffirelli este și un apreciat regizor de operă și a fost membru al Senatului italian în perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia.

Franco Zeffirelli a debutat ca asistent al regizorului Luchino Visconti și a devenit cunoscut în 1968, grație lungmetrajului "Romeo și Julieta", care a primit patru nominalizări la premiile Oscar, însă mai ales grație lungmetrajului din 1967 "Îmblânzirea scorpiei" - cu Elizabeth Taylor și Richard Burton în rolurile principale. Totodată, miniseria de televiziune "Iisus din Nazareth", cu actorul Robert Powell în rolul principal, a devenit celebră în lumea întreagă și este difuzată în continuare de posturi TV din multe țări în perioada sărbătorii pascale.

Franco Zeffirelli a fost, totodată, primul cetățean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler în 2004, menționează MEDIAFAX.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău