Unul dintre cele mai mari diamante din lume, prezentat într-o expoziție organizată de Christie's

  • 05 Septembrie 2023 19:43
Unul dintre cele mai mari diamante din lume, prezentat într-o expoziție organizată de Christie's

O expoziție care include unul dintre cele mai mari diamante negre din lume a fost vernisată luni la sediul din Londra al casei de licitații Christie's, informează BBC.

Expoziția "Wallace Chan: The Wheel Of Time" este prezentată la sediul londonez al casei Christie's pentru a omagia cariera de cinci decenii a artistului și creatorului de bijuterii Wallace Chan, în vârstă de 67 de ani.

Printre obiectele expuse se află și "Legend Of The Colour Black", o sculptură în forma unei broșe ce poate fi purtată pe umăr și care conține un diamant negru.

Piesa centrală a sculpturii este unul dintre cele mai mari diamante negre din lume, care are 312,24 de carate și o greutate de 62,45 de grame.

Expoziția, considerată cea mai amplă dedicată în Europa creațiilor realizate de Wallace Chan, conține 150 de bijuterii și șase sculpturi din titan.

Titlul expoziției este o metaforă aleasă pentru a ilustra laboriosul proces creativ al artistului, care necesită o atenție meticuloasă față de detalii și adoptarea esteticii chinezești, au precizat reprezentanții casei Christie's.

Majoritatea obiectelor expuse au fost împrumutate de la numeroșii colecționari străini care au achiziționat de-a lungul timpului creații semnate de Wallace Chan.

Această expoziție cu acces liber va rămâne deschisă până pe 10 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău