Unul dintre cei mai mari operatori de turism din Europa cere intrarea în insolvență
-
06 Iunie 12:25
FTI Group, una dintre cele mai mari companii de turism din Europa, și-a cerut insolvența, potrivit Euronews.
Întreprinderea cu sediul la München, care a fost afectată recent de o serie de probleme, inclusiv rezervări slabe, a declarat într-un comunicat de presă:
- „După un proces lung și complex de investiție, intrarea unui consorțiu de investitori a fost anunțată în aprilie 2024. De atunci, însă, cifrele de rezervări au fost cu mult sub așteptări, în ciuda veștilor pozitive”.
- „În plus, numeroși furnizori au insistat asupra plății în avans. Ca urmare, a crescut nevoia de lichidități, care nu a mai putut fi acoperită până la încheierea procesului investițional. Prin urmare, cererea de intrare în insolvență a devenit necesară din motive juridice”.
- „Sprijinirea călătorilor afectați de consecințele insolvenței este acum o prioritate absolută pentru FTI Group. În prezent, lucrăm din greu pentru a ne asigura că călătoriile care au început deja să fie finalizate conform planului. Călătoriile care nu au început încă nu vor mai fi probabil posibile sau vor fi posibile doar parțial începând de marți, 4 iunie 2024.”
Potrivit G4Media, FTI a subliniat, de asemenea, că încă se lucrează la detaliile privind modul în care vor fi gestionate informațiile despre călători și măsurile de insolvență care vor fi puse în aplicare.
În plus, au fost înființate un site web și o linie telefonică de urgență pentru a veni în sprijinul clienților, pentru a răspunde la întrebări și pentru a rezolva rambursările și alte aspecte tehnice cât mai ușor și mai eficient posibil.
Cei care merg în vacanța de vară riscă să se confrunte cu haos
Călătorii care speră să plece în această vară s-ar putea confrunta cu o serie de perturbări, mai multe pachete de vacanță fiind anulate sau scurtate. Turiștii vor trebui să găsească alte opțiuni de călătorie sau să rămână acasă.
Pentru călătorii blocați în țări străine, Ministerul german de Externe și-a extins sprijinul, afirmând că va ajuta la repatrierea turiștilor în țările lor respective, precum și la acordarea de asistență consulară, dacă va fi nevoie.
Germania s-a confruntat în ultimele luni cu tot mai multe probleme în domeniul călătoriilor și al turismului, evidențiate în special de grevele de amploare ale angajaților de la Lufthansa care doreau o creștere salarială.
Companiile aeriene și operatorii de turism se confruntă în continuare cu efectele persistente ale pandemiei, combinate cu creșterea costului vieții și a ratelor dobânzilor, ceea ce diminuează oarecum cererea de călătorii pe măsură ce veniturile disponibile scad.
Recent, industria aeronautică europeană a solicitat mai mult sprijin guvernamental pentru ca liniile aeriene să accelereze tranziția lor către energia regenerabilă, prin creșterea producției de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF), precum și subvenții și ajutoare pentru achiziționarea acestuia.