Unul din profesorii turci expulzați din R.Moldova, condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare

  • 19 Iulie 2019 15:34
Unul din profesorii turci expulzați din R.Moldova, condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare

Unul dintre cei șapte turci expulzați din Republica Moldova a fost condamnat astăzi la șapte ani și șase luni de închisoare.

Potrivit balkaninsight.com, este vorba de Riza Dogan care a fost acuzat, ca și colegii lui, de finanțare a terorismului. Menționăm că cei șapte cetățeni turci, care activau în cadrul rețelei de licee „Orizont”, au fost expulzați la 6 septembrie 2018 de către Serviciul de Informații și Securitate, motivul invocat fiind că aceștia reprezentau o amenințare la adresa securității naționale și că avea legături cu o organizație teroristă. 

Ulterior, pro-guvernamentală din Turcia scria că serviciul de securitate turc, MIT, a reușit să participe la o operațiune de succes în R. Moldova, reușind să dezmembreze o organizație apropiată de clericul Fethullah Gulen, reținând 6 persoane care ar fi ajuns deja în custodia lor și transportați într-o direcție necunoscută. 

Republica Moldova a fost condamnată de către CEDO în cazul expulzării a 5 profesori turci, fiind obligată să plătească câte 25.000 de euro fiecăruia dintre ei în legătură cu încălcarea drepturilor omului. Ceilalți doi profesori, de asemenea, s-au adresat Curții cu plângeri similare. 

Recent, premierul Maia Sandu s-a arătat nemulțumită de motivele prezentate în raportul SIS privind expulzarea celor șapte cetățeni turci. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău