Unul din doi români utilizează un terminal mobil, în compania altor persoane

  • 23 Februarie 2016 16:52
Unul din doi români utilizează un terminal mobil, în compania altor persoane

Unul din doi români utilizează telefonul mobil, laptopul sau tableta atunci când se află în compania altor persoane, reiese dintr-un studiu de specialitate, dat publicității marți, 23 februarie.

Potrivit sursei citate, pentru 44% dintre respondenți activitățile zilnice depind în mare măsură de utilizarea device-urilor mobile, aceștia având în topul preferințelor online zilnice conversațiile cu prietenii, accesarea site-urilor de știri și desfășurarea activităților profesionale.

De asemenea, studiul a evidențiat faptul că 9 din 10 români cred că, în prezent, oamenii poartă conversații față în față mai puțin decât în urmă cu 10 ani.

'Acest lucru poate părea firesc, însă 1 din 2 români declară că se simte vinovat atunci când stă mai mult timp conectat la device-urile mobile decât atunci când petrece timp împreună cu cineva drag în offline. Astfel, 85% declară că ar trebui să acorde mai mult timp de calitate comunicării neîntrerupte de device-urile mobile', menționează realizatorii studiului.

Cercetarea realizată de iVox s-a derulat în perioada 8 - 10 februarie 2016, pe un eșantion de 1.653 de respondenți, la nivel național, fiind reprezentativă pentru populația adultă, cu vârste cuprinse între 18 ți 55 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău