Unul din cei patru polițiști americani acuzați în cazul morții lui George Floyd a plătit cauțiunea de 750.000 de dolari

  • 11 Iunie 2020 11:52
Unul din cei patru polițiști americani acuzați în cazul morții lui George Floyd a plătit cauțiunea de 750.000 de dolari

Unul din cei patru foști polițiști albi din Minneapolis acuzat în dosarul morții afro-americanului George Floyd a depus cauțiunea de 750.000 de dolari și a fost eliberat miercuri, informează Agerpres, care citează Reuters, preluat de Digi24.ro

Thomas Lane, în vârstă de 37 de ani, a fost pus în libertate din penitenciarul din comitatul Hennepin din statul Minnesota, arată documentele biroului șerifului. Lane este unul din cei trei presupuși complici la uciderea lui Floyd, în vârstă de 46 de ani, de către fostul polițist Derek Chauvin.

Chauvin a fost filmat în 25 mai ținându-și genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de aproape nouă minute, până când acesta a decedat. Concediat ulterior din poliția din Minneapolis alături de ceilalți trei colegi participanți la intervenție, Chauvin nu a ținut seama că suspectul de culoare pe care îl aresta, deja încătușat și culcat la pământ, s-a plâns de mai multe ori că nu poate respira.

Earl Gray, avocatul lui Lane, nu a răspuns imediat la apelurile telefonice ale agenției Reuters, care încerca să obțină o reacție la eliberarea pe cauțiune a clientului său, dar a declarat presei că acesta a încercat de fapt să îl ajute pe Floyd. Avocatul a comunicat ziarului Minneapolis Star-Tribune că pentru strângerea banilor pentru cauțiune s-a organizat o colectă de fonduri oline, prin care se solicitau plăți prin serviciul PayPal.

Chauvin rămâne în arest sub acuzația de omor. Cauțiunea pentru el a fost fixată de un judecător la 1,25 milioane de dolari. Foștii agenți Tou Thao și Alexander Kueng, ceilalți doi presupuși complici, ar trebui să depună pentru eliberare câte 750.000 de dolari, la fel ca și Lane.

Conform practicii judiciare din Minnesota, acuzații nu trebuie să se declare vinovați sau nevinovați la audierile preliminare în instanță. Următorul termen pentru Lang este 29 iunie, iar potrivit presei avocatul său intenționează să depună o cerere de respingere a acuzațiilor.

Moartea lui Floyd a fost urmată de proteste antirasiste, în unele cazuri violente și însoțite de jafuri și incendieri; miercuri a fost a 16-a zi consecutivă în care au avut loc astfel de manifestări. Mulți activiști au cerut interzicerea strangulării și a altor metode de imobilizare utilizate de către poliției. Forțele de ordine au fost criticate și pentru intervențiile dure împotriva protestatarilor din multe orașe, cu gaze lacrimogene, petarde și bastoane.

La Portland, în statul Oregon, peste 1000 de oameni au blocat miercuri traficul în centrul orașului și au cerut demisia primarului. La Portsmouth, în Virginia, demonstranții au deteriorat un monument al Confederației statelor din sud, care reamintea de războiul de secesiune din SUA din 1861-1865, în urma căruia a fost abolită sclavia în ciuda rezistenței Sudului.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău