Universitatea Tehnică a primit o donație de carte din partea SUA

  • 09 Noiembrie 2021 15:14
Universitatea Tehnică a primit o donație de carte din partea SUA

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a primit o donație de carte, oferită în cadrul parteneriatului bilateral dintre statul Carolina de Nord (SUA) și Republica Moldova. Donația include volume în limba engleză în domenii aferente instruirii inginerești la UTM, transmite MOLDPRES.

Lotul de carte a fost transmis ieri de către o delegație din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, împreună cu International Center for Cooperation & Development Phoenix și Moldova World Children’s Fund, transmite sursa citată.

„Suntem onorați și foarte recunoscători pentru generozitatea cu care ne bucurați, din nou, cu cel mai prețios dar pentru o instituție de învățământ – cartea. Cu atât mai mult, cu cât donațiile din partea poporului american se repetă deja pentru a treia oară, ceea ce ne onorează și ne emoționează deopotrivă. Cu siguranță, studenții noștri vor aprecia și se vor bucura regăsind în lotul de carte oferit titluri care abordează subiecte know-how în domeniile de interes ale ingineriei”, a declarat în cadrul evenimentului Viorel Bostan, rectorul Universității Tehnice din Moldova.

La rândul lor, oaspeții au remarcat importantele proiecte implementate la UTM cu suportul poporului american – Tekwill, ZipHouse, FabLab, laboratoarele Circle din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, care au devenit o carte de vizită a instituției. De asemenea, au apreciat activitatea echipei Bibliotecii UTM, „care are grijă ca studenții să aibă acces la cât mai multă literatură pentru a-și îmbogăți cunoștințele în diferite domenii”.

Suportul informațional acordat prin această donație de carte vine în ajutorul studenților pentru însușirea materiei de studiu de specialitate, precum și pentru învățarea terminologiei tehnice, indispensabilă pentru un specialist calificat. Sunt prezente cărți din diverse domenii de studiu: matematică, fizică, chimie, ecologie și știința pământului, arhitectură și design, construcții, tehnologia alimentelor etc. Este o a treia donație de carte consecutivă, oferită UTM din partea poporului american. Primele două au fost constituite din 240 de exemplare de cărți / 55 de titluri, iar cea curentă –  din 140 de exemplare / 68 de titluri. Cărțile vor fi distribuite la bibliotecile facultăților, conform profilului de studii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău