Universitatea de Stat: Titlul onorific „Doctor Honoris Causa” conferit unui reputat profesor român

  • 02 Noiembrie 2023 12:59
Universitatea de Stat: Titlul onorific „Doctor Honoris Causa” conferit unui reputat profesor român

Senatul Universității de Stat din Moldova a conferit titlul onorific „Doctor Honoris Causa” Laurențiu Șoitu, doctor în filosofie, doctor în științe ale educației, profesor universitar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (România), menționează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Titlul onorific a fost înmânat în cadrul ședinței Senatului USM de la sfârșitul lunii octombrie, relatează sursa citată. Această distincție reprezintă recunoașterea de către USM a meritelor deosebite ale dr. Laurențiu Șoitu în domeniile filosofie și științe ale educației, precum și a contribuției sale semnificative la dezvoltarea acestor domenii și la promovarea importanței disciplinelor socio-umane în educația tinerei generații.

Rectorul USM, Igor Șarov i-a mulțumit profesorului Laurențiu Șoitu pentru contribuția sa în promovarea imaginii USM în comunitatea științifico-didactică internațională, susținerea mobilității doctoranzilor, masteranzilor și a cadrelor didactice de la USM în cadrul proiectelor internaționale, implicarea în pregătirea cadrelor științifice de la USM în domeniile filosofie și științe ale educației, precum și pentru contribuția sa la îmbogățirea fondului bibliotecii USM prin donații de carte și literatură specializată.

La rândul său, dr. Laurențiu Șoitu și-a exprimat recunoștința senatorilor USM, pentru acordarea acestei înalte distincții academice.

Prin această prestigioasă distincție, USM își consolidează capitalul științific, evidențiind angajamentul pentru dezvoltarea educației și cercetării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău