Universitatea de Stat din Moldova devine membră a unui important consorțiu alcătuit din 16 universități din Franța și Luxemburg

  • 01 Octombrie 20:05
Universitatea de Stat din Moldova devine membră a unui important consorțiu alcătuit din 16 universități din Franța și Luxemburg

Universitatea de Stat din Moldova devine membră a Consortium d’appui au Collège juridique franco-roumain d’études européennes. Consorțiul, alcătuit din 16 universități din Franța și Luxemburg va facilita schimburi academice, colaborări în cercetare și instruirea studenților la cele mai înalte standarde europene, deschizând noi orizonturi pentru educația juridică în spațiul european, transmite MOLDPRES.

Un Acord inter-instituțional în acest sens a fost semnat de către rectorii Universității de Stat din Moldova și Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Evenimentul a avut loc la București, în marja Consiliului Academic al Colegiului Juridic franco-român de Studii Europene.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Franței în România, Nicolas Warnery a salutat participanții - reprezentanți din cele 16 universități din Franța și Luxemburg, menționând amploarea și perspectivele acestui proiect francofon. 

Rectorul USM, Igor Șarov și-a exprimat gratitudinea Bordului Consorțiului pentru accesul USM în această prestigioasă familie academică și a dat asigurări că Universitatea de Stat se va încadra plenar în acest proiect francofon. 

Vitalina Bahneanu, coordonatoarea Filierei Francofone, Facultatea de Drept USM, a menționat că aceasta este o mare realizare a Filierei, fiind un proiect de suflet la care s-a muncit mult. 

Printre universitățile membre ale consorțiului se numără Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Aix-Marseille Université, Université de Bordeaux, Université de Lille, Université Jean Moulin Lyon 3, Université de Montpellier Université d'Orléans, Université Paris II Panthéon-Assas UPEC (Université Paris-Est Créteil), Université Paris Nanterre, Université Paris-Saclay, Université de Poitiers, Université de Reims Champagne-Ardenne, Université de Rennes, Université de Strasbourg Université de Toulon, Universitatea din Luxemburg.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:6,69 m/s
Wed
14
Thu
17
Fri
19
Sat
18
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău