Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie și-a deschis ușile pentru viitorii studenți

  • 21 Mai 2022 14:57
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie și-a deschis ușile pentru viitorii studenți

Absolvenți de licee și colegii, elevi din clasele liceale și părinții acestora au putut studia ofertele educaționale ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și condițiile de admitere, sâmbătă, la Ziua Ușilor Deschise desfășurată de instituție. Vizitatorii au mers și la Clinica Stomatologică Universitară, transmite IPN.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a evenimentului, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, le-a spus tinerilor care vor decide să învețe la universitate că medicina este o profesie necesară atât pe timp de pace, cât și pe timp de război, și în pandemie. „De-a lungul celor 76 de ani de activitate, am format o școală medicală superioară de calitate. USMF a pregătit peste 46 de mii de medici, farmaciști și stomatologi. Avem o diasporă de medici pe tot mapamondul. Suntem o universitate modernă. În strategia de dezvoltare pentru următorii 10 ani am pus elemente principale, precum internaționalizarea, cercetarea și digitalizarea”, a menționat Emil Ceban.

Rectorul le-a mai spus tinerilor că să fii medic este o alegere foarte importantă. Cei care își vor face alegerea în favoarea Universității de Stat de Medicină și Farmacie vor trebui să-și asume să învețe asiduu. „Toate condițiile o să le aveți. Încercăm permanent să modernizăm programele de studii. Anul acesta propunem un program  nou – fiziokinetoterapie și reabilitare. Noi o să creăm toate condițiile ca Dvs. să deveniți medici, stomatologi și farmaciști foarte buni. Noi ne mândrim cu profesia noastră, cu universitatea noastră, cu colegii noștri și să facem tot posibilul ca Dvs. să fiți urmașii noștri”, a menționat rectorul.

Absolventa specialității de Stomatologie, Vlada Zagrubnaia, a venit să le mulțumească foștilor profesori pentru cunoștințele pe care le-a obținut la universitate și să-și împărtășească experiența. De trei ani este medic stomatolog pentru copii în orașul Ialoveni. „La început mi-a fost greu, dar deja în anul cinci de facultate mă consideram un medic și am început să activez în domeniu. Inițial spuneam că niciodată nu voi lucra cu copiii și acum tratez zilnic șase copii”, a spus medicul.

Pentru absolventa Liceului Teoretic „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din orașul Drochia, Nicoleta Ciocîrlan, Facultatea de Stomatologie deocamdată este un vis care speră să devină realitate după susținerea examenelor de bacalaureat. Eleva a aflat despre Ziua Ușilor Deschise la universitate de la reprezentanții facultății care au venit în vizită la liceu. „Am avut mare admirație față de medicii dentari și niciodată n-am avut frică de aceștia. Momentan optez pentru obținerea notelor bune la examen de bacalaureat pentru admiterea la Medicină. Părinții mă susțin și în fiecare zi îmi spun că am făcut o alegere foarte bună”, a mărturisit tânăra.

Absolvenții care vor să își continue studiile la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”  pot să acceseze pagina de admitere a instituției.

În anul 2021, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a regăsit printre cele mai bune universități din lume conform clasamentului The Three University Missions, fiind unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova prezentă în acest rating.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău