Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" Iași își extinde activitatea la Orhei și în orașele Ismail, Cernăuți și Odessa

  • 03 Octombrie 2021 12:15
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iași intenționează să își extindă activitatea în patru mari orașe din Ucraina și Republica Moldova, a anunțat, sâmbătă, la Botoșani rectorul instituției, Tudorel Toader, scrie AGERPRES.

Potrivit acestuia, UAIC a demarat demersurile pentru înființarea unor extensiuni în orașele Ismail, Cernăuți și Odessa din Ucraina, dar și în municipiul Orhei din Republica Moldova.

În prezent, UAIC are extensiuni în municipiile Chișinău și Bălți, din Republica Moldova.

„Suntem într-un stadiu relativ avansat de a iniția și alte extensiuni, la Ismail, la Cernăuți, la Odesa, la Orhei. Practic, deosebire între studenți nu există. Aceeași materie, aceiași profesori, același conținut educațional, aceeași diplomă, cu aceeași vocație de a profesa. Deosebirea pare terminologică. Filiala este ceea ce numim în țară, extensiunea este ceea ce dezvoltăm peste hotare, în Republica Moldova sau Ucraina, cu același conținut, cu același statut, doar că în extensiune depășim granița României", a afirmat Toader.

Acesta a precizat că finanțarea activităților externe este asigurată „tot de la buget", subliniind că sumele alocate pentru un student din afara granițelor României sunt de 2,5 ori mai mari decât în țară.

Rectorul UAIC a participat, sâmbătă, la deschiderea anului universitar 2021-2022 la filiala din Botoșani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău