Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, noi demersuri pentru înființarea unei extensiuni la Orhei

  • 14 Septembrie 2021 09:21
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, noi demersuri pentru înființarea unei extensiuni la Orhei

O delegație a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), reprezentată de rectorul, prof. univ dr.Tudorel Toader, și prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorector pentru strategie, dezvoltare instituțională și personal, a avut ieri, 13 septembrie, o întrevedere cu Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei din Republica Moldova și cu Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, cu scopul de a discuta noi aspecte privind posibilitatea înființării unei Extensiuni a UAIC la Orhei.

În cadrul acestei extensiuni urmează să funcționeze, începând cu anul universitar 2022-2023, specializarea Geografia turismului din cadrul Facultății de Geografie și Geologie, studii de licență, forma de învățământ cu frecvență (la zi), pentru care vor fi disponibile 100 de locuri. De asemenea, tot în cadrul acestei extensiuni se intenționează înființarea specializării Chimie alimentară.

Autoritățile din Orhei vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiile necesare pentru desfășurarea activităților didactice.

În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are două extensiuni în Republica Moldova, una la Bălți, înființată în anul universitar 2010-2011 și una la Chișinău, care funcționează începând cu anul universitar 2016-2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău